3 Belgische premières op het Autosalon van Brussel

Het gamma van MAXUS, dat vandaag bestaat uit de 100% elektrische eDeliver 3 en eDeliver 9 en een dieselvariant van die laatste, wordt binnenkort stevig uitgebreid met drie nieuwe modellen die op het Salon van Brussel in Belgische première worden voorgesteld: de zevenzits MIFA 9, de T90EV pick-up en de Electric Light Truck, een elektrische vrachtwagen in de 7,5 ton-klasse.

MAXUS investeerde het afgelopen jaar in de uitbreiding van zijn dealernetwerk, dat nu 26 verdeelpunten telt in ons land. Samen met hen speelt MAXUS Motors in op de elektrische revolutie die zich de komende jaren ook duidelijker zal aftekenen in de sector van de lichte bedrijfsvoertuigen. De nieuwe, 100% elektrische modellen die MAXUS op het Salon van Brussel aan het grote publiek toont, getuigen van de gediversifieerde strategie van het merk, dat inzet op verschillende marktsegmenten.

MAXUS MIFA 9

De MIFA 9 is niet enkel een Belgische première, het is ook een primeur voor MAXUS. Het is immers de eerste elektrische personenwagen die het merk van de SAIC-groep in ons land aan zal bieden. MIFA, kort voor ‘Maximum, Intelligent, Friendly and Artistic’, geeft al meteen aan wat klanten kunnen verwachten: dit is een gesofisticeerde zevenzits MPV die een royale ruimte combineert met een hoogtechnologische uitrusting voor luxe, comfort en een optimale veiligheid. Kortom: personenvervoer in ‘Business Class’.

Uiteraard is de 5,27 meter lange MIFA 9 elektrisch. Hij kan rekenen op de uitgebreide expertise van de SAIC-groep op het vlak van elektrische aandrijvingen en batterijtechnologie om een krachtige en duurzame oplossing te bieden voor de meest veeleisende gebruikers. De elektromotor ontwikkelt 180 kW/245 pk en 350 Nm koppel, wat in combinatie met een 90 kWh hoogspanningsbatterij zorgt voor een rijbereik tot 440 kilometer (WLTP gecombineerd), tot zelfs 595 kilometer in stadsverkeer (WLTP-stadscyclus). Hij beschikt standaard over een boordlader met een vermogen van 11 kW en aan een DC snellader met een voldoende hoog vermogen kan hij in zo’n 30 minuten zijn batterijpakket opladen van 20 tot 80%.

De MAXUS MIFA 9 speelt echt in de premium klasse en dat is niet enkel toe te schrijven aan zijn imposante binnenruimte. De afwerking is luxueus en de uitrusting mag zonder blozen royaal en exclusief worden genoemd. Zo behoren bijvoorbeeld individuele captain seats op de tweede rij, inclusief massagefunctie en slaapstand, tot de mogelijkheden.

Nog voor zijn marktintroductie schittert de nieuwe MAXUS MIFA 9 met een uitstekende veiligheid: de volledig elektrische zevenpersoons MPV, kreeg vijf van de vijf sterren in de crashtest van de onafhankelijke testorganisatie Euro NCAP - beter dan dat wordt het niet.

Van de bescherming van inzittenden en de veiligheid van kwetsbare weggebruikers tot de assistentiesystemen: de MAXUS MIFA scoort in alle testcategorieën. De bescherming van volwassen inzittenden wordt beoordeeld met een uitstekende 93 procent, terwijl de veiligheid van kinderen ook uitstekend scoort met 89 procent. Alle inzittenden worden optimaal beschermd bij zowel frontale als zijdelingse aanrijdingen en daarom worden hier maximale punten toegekend, evenals voor de veiligheidssystemen. Kinderzitjes kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd in de rijen twee en drie - waardoor de MIFA 9 ook perfect is voor grote gezinnen of uitstapjes met kinderen en hun vrienden.

De MAXUS MIFA 9 wordt in België aangeboden in drie uitvoeringen (Elite, Luxury en Premium), en is te koop voor een prijs vanaf € 68.990 inclusief BTW. De eerste leveringen zijn gepland voor april 2023.

MAXUS T90 EV

Ook de tweede Belgische première op de stand van MAXUS is een primeur: de T90 EV is de eerste full-size 100% elektrische pick-up op de Europese markt. Met zijn lengte van 5,37 meter, een comfortabele dubbele cabine met standaard onder andere een uitgebreid arsenaal actieve en passieve veiligheidssystemen en airbags, een achteruitrijcamera, een 10,25 duim groot infotainmentscherm, een 220 V aansluiting en airco biedt hij een uitstekend lokaal emissievrij alternatief voor zowel particuliere als professionele kopers van pick-ups.

De laadbak van de MAXUS T90 EV is 1,49 meter lang en 1,51 meter breed, en biedt een nuttig laadvermogen tot 925 kilogram. De aandrijving wordt verzorgd door een 130 kW/177 pk sterke elektromotor die 310 Nm koppel naar de achterwielen stuurt. Zijn batterij met een capaciteit van 89 kWh zorgt voor een rijbereik tot 330 kilometer (WLTP gecombineerd). De MAXUS T90 EV beschikt standaard over een 11 kW boordlader en kan DC snelladen aan een vermogen van 80kW, goed voor 20-80% laden in zo’n 45 minuten.

De MAXUS T90 EV is in België te koop voor een prijs vanaf € 54.990 exclusief BTW. De eerste leveringen zijn gepland voor februari 2023.

MAXUS Electric Light Truck

Ook de derde Belgische première op de stand van MAXUS tijdens het Salon van Brussel is een primeur voor ons land. Voortaan kunnen kopers in het segment van de 7,5 ton vrachtwagens er immers voor kiezen om lokaal emissievrij en geruisloos te werken, dankzij de MAXUS Electric Light Truck. Die breidt het MAXUS-gamma naar boven toe uit en biedt de transportsector daarmee nog meer mogelijkheden voor 100% elektrisch vervoer, en dat in alle veiligheid dankzij een aantal geavanceerde rijhulpsystemen zoals noodremhulp en een rijstrookassistent.

Met dit nieuwe aanbod speelt het merk in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijkere en efficiëntere alternatieven voor dieselmotoren in dit segment, een vraag die nog zal toenemen naarmate steden hun stadscentra emissievrij zullen maken. Met zijn ladderchassis, dubbele wielen achteraan en een lengte van 5,85 meter (tot 6,40 meter met koetswerkopbouw) biedt de Electric Light Truck heel wat mogelijkheden voor verschillende toepassingen.

Zijn 128 kWh lithium-ijzer-fosfaat batterij maakt een gecombineerde WLTP-rijbereik mogelijk van meer dan 210 kilometer bij volledige belading. Dat loopt zelfs op tot 412 kilometer in stadsverkeer (WLTP Stadscyclus bij halve belading en constante snelheid van 40 km/u). Aan een 100 kW DC snellaadstations kan de batterij in ongeveer 1,5 uur worden opgeladen. Dankzij de standaard 22 kW boordlader neemt het proces aan een AC laadstation zo’n 6,5 uur in beslag.

De MAXUS Electric Light Truck is in België te koop voor een prijs vanaf € 94.990 exclusief BTW. De eerste leveringen zijn gepland voor april 2023.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be