Bariseau Mottrie slaat de handen in elkaar met Maxus voor de verkoop van personenwagens en LCV-voertuigen

Kontich, 17 januari 2023. Maxus, deel van astara Western Europe in België, Luxemburg en Duitsland, kondigt een nieuwe samenwerking aan met Bariseau Mottrie voor de verkoop van zijn lichte bedrijfsvoertuigen en personenvervoer.

Al meer dan een halve eeuw is de naam Bariseau Mottrie een vast waarde in West-Vlaanderen. De vestiging in Kortrijk zal het hoofdzakelijk elektrische Maxus gamma vanaf nu verdelen. Met Maxus wil Bariseau Mottrie zich richten op bedrijven en openbare instellingen die hun weg naar zero-emissiedoelstellingen willen versnellen.

Maxus heeft met drie volledig elektrische bestelwagenmodellen – de eDeliver3, de recent gelanceerde eDeliver7 en eDeliver 9 - en een 100% elektrische pick-up, de T90 EV, heel wat troeven in handen voor een uitstootvrij goederenvervoer, maar 2024 wordt een jaar waarin het productportfolio van het merk een sterke groei zal kennen, ook op vlak van personenvervoer. Het startschot daarvoor werd begin dit jaar gegeven met de ​ 100% elektrische SUV eUNIQ6.

De transportoplossingen van Maxus bieden een aantrekkelijke total cost of ownership dankzij lagere verbruiks- en onderhoudskosten. Een ruim rijbereik een grote flexibiliteit aan ombouwmogelijkheden waarmee aan specifieke bedrijfsbehoeften kan worden voldaan, zorgen voor de rest.

"We zijn verheugd om samen te werken met Bariseau Mottrie om onze Maxus-voertuigen naar een uitgebreider publiek in België te brengen," zegt Guy Haesendonck, Maxus Country Manager Belux. "Bariseau Mottrie deelt onze visie op duurzame mobiliteit en heeft de ervaring en expertise om klanten van commerciële wagenparken en particulieren te helpen bij de overgang naar emissievrije voertuigen."
Niels De Busschere, Managing Director at Bariseau Mottrie, voegt hieraan toe: " In Maxus en Astara zien wij 2 sterke partijen waar wij graag de toekomst mee tegemoet willen gaan. De mobiliteit wordt elektrisch en met Maxus onderstrepen wij die filosofie.”

Met de ondertekening van de overeenkomst werd de aftrap gegeven om samen de groei van elektrische voertuigen in commerciële wagenparken en bij particulieren te versnellen.

Over Bariseau:

De twee families Bariseau en Mottrie slaan al ettelijke jaren de handen in elkaar om samen mobiliteit in West-Vlaanderen te voorzien voor elke klant. Allebei gestart als Opel dealer en gefusioneerd tot dealergroep met op vandaag 7 merken (Opel, Fiat, Fiat Pro, Abarth, Jeep, Nissan en Maxus) in portefeuille en actief in 6 vestigingen in Ieper, Roeselare, Kortrijk, Waregem en Brugge.

De slogan van de groep is ‘We move you’ en hiermee biedt Bariseau Mottrie aan elke klant een persoonlijk antwoord op hun mobiliteitsbehoefte. Meer info op: www.bariseaumottrie.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be