Dott bestelt 15 elektrische Maxus vans.

Vraag naar elektrische bestelwagens stijgt met 150%

De elektrificatie van bedrijfswagens versnelt. Maar hoe zit het met bestelwagens? Hoewel hier (nog) geen fiscale stimulans voor bestaat, lijkt ook hier de trend ingezet. Bij Athlon Belgium steeg de vraag naar eVans in 2022 met 150%. Dott is een van de klanten die de overstap inmiddels ook echt heeft gemaakt. Met een leasecontract voor 15 elektrische Maxus vans, maakt de micromobiliteitsoperator een duidelijke keuze voor 100% zero emissie wagens.

Exponentiële stijging vraag naar eVans

De klimaatdoelstellingen om de CO2-uitstoot te reduceren zorgen ervoor dat steeds meer steden lage-emissiezones invoeren. In steden als Gent, Brussel en Antwerpen worden oudere dieselvoertuigen al langer gebannen en schuift de weringsdrempel op richting Euro 5 en uiteindelijk Euro 6. eVans zullen over enkele jaren de enige bestelwagens zijn die nog binnen mogen in deze lage-emissiezones. En hoewel tot nu toe slechts een minderheid van de vloot lichte bedrijfsvoertuigen elektrisch is, voelt mobiliteitsaanbieder Athlon Belgium een sterk groeiende vraag (+150% tov 2021 naar operationele leasing van elektrische vans). ​

Steve Somers, LCV (Light Commercial Vehicle)-specialist bij Athlon Belgium: "Ondanks het feit dat er momenteel geen wijzigingen op tafel liggen met betrekking tot de aftrekbaarheid van bestelwagens, verwachten wij dat het belastingstelsel de trend van personenauto's zal volgen en de voorkeur zal geven aan elektrische motoren. Wij voelen in ieder geval duidelijk dat de interesse er bij onze klanten is. Met de uitbreiding en aanscherping van de lage-emissiezones adviseren wij hen dan ook om niet langer te wachten om de eerste stappen te zetten op het gebied van elektrisch rijden met lichte bedrijfsvoertuigen."

Dott kiest voor volledig elektrisch

Dott, een bedrijf dat elektrische steps en fietsen inzet in grote steden over heel Europa, heeft de beslissing om over te stappen naar volledig elektrische operationele voertuigen al genomen.Het micromobiliteitsbedrijf kent een sterke groei in Brussel en voor het transport van de e-steps en e-bikes naar verschillende locaties in de stad, viel de keuze op 100% elektrische Maxus bedrijfsvoertuigen. In totaal zullen 15 eVans worden ingezet, waarvan 5 al eerdere geleverde eDeliver9 en 10 kleinere eDeliver3 modellen, die afgelopen week door Athlon Belgium, in samenwerking met mobiliteitsbedrijf Astara, werden afgeleverd bij Dott.

Guy Haesendonck, ​ Maxus Country Manager Belux: Wij zijn heel erg blij met de levering van deze voertuigen aan Dott. Onze missie om mobiliteitsoplossingen aan te bieden die bijdragen aan het verlagen van emissies in steden en gemeenten, past perfect bij de visie van Dott om je er flexibel te kunnen verplaatsen met een vermindering van impact op het milieu.” ​ 

Marien Jomier, General Manager Belgium bij Dott:“Wij staan voor duurzame mobiliteit. Het spreekt dan ook voor zich dat we opteren voor emissievrije oplossingen zoals cargofietsen en elektrische bestelwagens. Deze Maxus eVans beantwoorden aan al onze wensen en met het all-in leasingpakket van Athlon wordt bovendien alles voor ons geregeld.”

Groeiend aanbod en onterechte twijfels

Niet alleen de vraag groeit, ook het modelaanbod elektrische bedrijfswagens is sterk toegenomen en daardoor een volwaardig alternatief voor het aanbod benzine of diesel bedrijfswagens. Er zijn al eVans met een actieradius tot 300 kilometer. Toch blijken in de praktijk vaak onterechte twijfels over rijbereik, laadvolume en kostenplaatje mee te spelen in de eindbeslissing om echt de overstap te maken.

Steve Somers: “We voelen duidelijk dat er interesse is, maar ook dat veel bedrijven nog met vragen en twijfels zitten om over te stappen naar eMobility. Onze begeleiding begint bij de keuze van de juiste eVans, die zijn aangepast aan de noden qua rijbereik. Voor de laadinfrastructuur werken we een voorstel uit in samenwerking met gerenommeerde partners. Tot slot is het voor het kostenplaatje belangrijk om naar de Total Cost of Use (TCU) te kijken, in plaats van naar de Total Cost of Ownership. Bij operationele leasing zijn alle operationele kosten inbegrepen, de restwaarde is gegarandeerd en financiële middelen beter gespreid. Bovendien worden administratieve lasten, maar ook de downtime van voertuig en personeel vermeden.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be