Dott Mobility kiest voor Maxus

Uitbreiding in Brussel met de hulp van 10 e-LCV's van Maxus.

De vraag naar gedeelde e-mobiliteit neemt alsmaar toe. Micromobiliteitsbedrijf Dott breidt daarom zijn activiteiten verder uit én… doet daarvoor beroep op de 100% elektrische Maxus bedrijfsvoertuigen.

Dott is een toonaangevend Europees micromobiliteitsbedrijf met als missie om binnensteden zoveel als mogelijk te vrijwaren van ​ auto's, congestie en vervuiling. Door dockless elektrische scooters en fietsen aan te bieden als handige alternatieven voor verplaatsingen over korte afstanden, geloven ze sterk dat ze deze toekomst mogelijk kunnen maken.

Omdat de vraag naar gedeelde e-scooters en e-bikes toeneemt, heeft Dott een tweede magazijn geopend in Brussel. Om het transport van hun e-bikes en e-scooters naar verschillende locaties in de stad te verzekeren, hebben ze gekozen voor een samenwerking met Maxus.

In een eerste fase neemt Dott tien elektrische bestelwagens in dienst (4 eDeliver3 en 5 eDeliver9) om hun logistiek in Brussel, Aalst en Hasselt te ondersteunen. De beide modellen uit het Maxus-gamma werden gekozen omwille van hun rijbereik, toegankelijkheid, prijs én laadcapaciteit. 

Marien Jomier, General Manager Belgium bij Dott :

“De opening van ons nieuwe, grotere magazijn in Brussel luidt voor Dott een nieuw hoofdstuk in. Na de verdubbeling van onze activiteiten vorig jaar, zijn we een vertrouwd zicht in het straatbeeld geworden. Vanuit deze nieuwe basis kunnen we op een veilige en betrouwbare manier onze dienstverlening verder uitbreiden."

Brussel was de eerste stad waar Dott in januari 2019 aan de slag ging. Drie jaar later is het bedrijf actief in 40 verschillende steden gespreid over 11 landen.

Met deze samenwerking gaat alweer een innovatief én duurzaam bedrijf als Dott in zee met Maxus, dat zo onvermoeibaar verder bouwt aan zijn naambekendheid en ambitie om dé referentie te worden bij de elektrische bedrijfsvoertuigen.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be