Elite Group zet samen met DPD en Volumex in op vlootvergroening via 6 elektrische MAXUS-bestelwagens

Kontich/Aywaille - 9 mei 2023. Elite Group, een geprefereerde onderaannemer van pakjesbezorger DPD, vergroent haar vloot in een eerste fase met zes elektrische MAXUS-bestelwagens. Daarvoor werken de koerierpartners samen met Volumex. Deze voortrekker in leasingformules voor ecologische commerciële voertuigen leverde de bestelwagens en zorgt voor de omkadering.

Elite Group, actief in de koeriersector en dienstverlening voor hotels, is de eerste onderaannemer van DPD die elektrische bestelwagens inzet voor het leveren van pakjes. Deze mijlpaal werd mogelijk gemaakt door Volumex, de leasingspecialist voor bestel- en vrachtwagens, die bedrijven ondersteunt in de groene transitie van hun voertuigenpark en die zes elektrische Maxus-modellen leverde.

Door deze samenwerking versnelt elk van de drie partners zijn individuele overstap naar een duurzame en klimaatneutrale toekomst waarbij extra CO2-verlaging centraal staat. De bestelwagens, vijf exemplaren van de MAXUS eDeliver9 en één eDeliver3, werden officieel in ontvangst genomen in het R Hotel Experiences in Aywaille.

Martijn Menten, CEO Volumex: “Ik ben verheugd dat Elite Group en DPD op ons voorstel zijn ingegaan. Volumex is een pionier in de vergroening van bestelwagenvloten via leasingcontract. In deze onzekere overgangstijden garanderen wij, naast zorgeloosheid en een aantrekkelijke maandlast, beter bekend als TCO, vooral bedrijfszekerheid aan Elite Group. Daar zit onze kracht. Bovendien is Volumex door zijn jarenlange ervaring perfect geplaatst om aan de specifieke maatwerkeisen van de klant te voldoen. De bestelwagens van Maxus zorgen voor een TCO die in de buurt van een dieselversie ligt, met een ongeziene verhouding tussen uitrusting, rijbereik en laadvermogen terwijl de levertijden erg gunstig blijven.”

Ismael Hafidi, CEO Elite Group: “Het is spannend om samen met Volumex en DPD onze voorbeeldrol op te nemen in de omschakeling naar een emissievrij pakjestransport. Elite Group bewijst hiermee dat het een meerwaardepartner is voor DPD. Dit is een belangrijke stap richting onze koolstofneutrale werking, die we in september verder uitwerken met nog eens tien MAXUS-bestelwagens via Volumex. Dan zal meer dan een kwart van onze vloot elektrisch zijn. Ook de bestuurders van de MAXUS-bestelwagens, die we met een training voorbereiden via onze Electric Logistics Academy, zijn erg tevreden. Zij zullen met de elektrische bestelwagen vooral de pakjesbezorging in het centrum van Luik voor hun rekening nemen.”

Richard de Haas, CEO DPD Belgium: “Voor DPD zijn onderaannemers deel van het team en we steunen hen in de aankoop van uitstootvrije voertuigen zodat we als partner meehelpen hun groei te versnellen. De ambitie van DPD is om in 2025 volledig emissievrij te leveren in de 350 grootste steden van Europa. Zo willen we uitgroeien tot de groenste pakketbezorger in de EU en daarvoor investeren we in niet minder dan 7.000 elektrische voertuigen. De visie van DPD is de uitrol van een duurzaam business model dat Driving Change heet. Daarbij gaat groei hand in hand gaat met ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Want waar DPD ook bezorgt, we delen allemaal hetzelfde adres: de aarde.” ​

****************************************

Over Volumex
Volumex is gespecialiseerd in het aanbieden van bestelwagens, vrachtwagens, trekkers & opleggers via interessante financieringsformules en biedt zowel nieuwe als tweedehands bedrijfsvoertuigen aan. Dankzij haar pioniersrol is Volumex toonaangevend op de leasemarkt van bedrijfsvoertuigen. Bij Volumex gaat “samenwerken” om “samen groeien” waarbij de partijen gestimuleerd worden tot de beste versie van zichzelf. Door de economische voordelen in de markt van bedrijfswagens rechtstreeks te onderhandelen, kan de Volumex klant zich ondertussen in alle comfort succesvol op zijn kerntaken storten. Voor meer informatie:
www.volumex.be

*****************************************

Over DPD

DPD Belux is onderdeel van DPDgroup, het grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa met als ambitie de referentie te worden op vlak van duurzame levering en een katalysator voor de verdere groei van e-commerce. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten. We zijn het eerste pakketdistributienetwerk dat de vooruitstrevende Predict service over heel Europa aanbiedt. ​ Als onderdeel van DPDgroup heeft DPD Belux toegang tot meer dan 70.000 lokale Pickup punten wereldwijd, waarvan meer dan 1.100 in de Belux. DPD levert naar meer dan 230 landen. Bij DPDgroup werken 120.000 delivery experts samen om per dag meer dan 8,4 miljoen pakketten te bezorgen. DPDgroup is het pakketbezorgingsnetwerk van GeoPost met een omzet van €14,7 miljard in 2021. GeoPost is onderdeel van de Franse Groupe La Poste. Voor meer informatie: www.dpd.be.

*****************************************

Over Elite Group

Elite Logistics maakt deel uit van de Elite Group. Deze business unit is gevestigd in Herstal en is gespecialiseerd in logistiek en vrachtvervoer over de weg, zowel nationaal als internationaal. Het team bestaat uit ongeveer 230 medewerkers die allemaal voorop lopen in hun vakgebied om de klanten in deze zeer competitieve markt zo goed mogelijk tevreden te stellen.

Elite Logistics beschikt over een vloot van meer dan 60 voertuigen, variërend van bestelwagens tot vrachtwagens met opleggers. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn innovatieve aanpak en streeft ernaar altijd vooruitstrevend en visionair te zijn. Het doel van Elite Group is om voortdurend de grenzen te verleggen en nieuwe mijlpalen te zetten in de logistieke sector. Voor meer informatie: www.elitelogistics.be - www.elitehospitality.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be