Maxus Belux dealernet in volle evolutie

Steeds meer grondige LCV-specialisatie

Kontich, 27 juli 2022

Klanten van bedrijfsvoertuigen zijn professionals, met heel eigen verwachtingen en noden. Verdelers van lichte bedrijfsvoertuigen kijken aan tegen een heel ander takenpakket dan die van personenwagens. Inzetten op stock, zorgen voor een permanente mobiliteitsgarantie, actief prospecteren en een onberispelijke vakkennis zijn kernwaarden voor elke LCV-verdeler die een referentie wil worden in zijn sector. Maxus wil als nieuwkomer op de Belux-markt verder groeien, en begrijpt als geen ander dat daarvoor échte LCV-specialisten nodig zijn.

“Een nieuw merk in een nieuwe sector lanceren – want dat zijn elektrische bedrijfsvoertuigen toch nog altijd – vraagt om heel wat denkwerk”, legt Country Manager Guy Haesendonck uit. “We hadden met Maxus in België en Luxemburg op heel korte tijd een fors dealernet met enkele tientallen verkooppunten uitgebouwd, want het was zaak om zo snel mogelijk ruim gespreid aanwezig te zijn. In deze fase komt de nadruk nog meer te liggen op de strategische uitbouw van een écht LCV-dealernet. Dat vraagt doorgedreven specialisatie, en dat uit zich zeker in de recentste aanwinsten is ons netwerk.” ​

Drie nieuwe, gespecialiseerde verdelers

Met die recente aanwinsten doelt Guy Haesendonck op drie nieuwe verdelers die in de eerste jaarhelft van 2022 het Maxus-netwerk hebben vervoegd.

De eerste is Christiaens Autos Industries in Wauthier-Braine. Een bedrijf dat al in 1967 werd gesticht door Fernand Christiaens en sindsdien altijd een familiebedrijf is gebleven, met een echt hart voor bedrijfsvoertuigen. Marc Christaens nam over van zijn vader, en sinds het aantreden van zijn zoon Edouard drie jaar geleden staat vandaag al de derde generatie aan het roer. Jaarlijks verlaten niet minder dan 150 bedrijfsvoertuigen de showroom, waarvan zowat 90% lichte bedrijfsvoertuigen tot 3,5t zijn. Met de toevoeging van Maxus aan het aanbod, treedt ook Christiaens een nieuw tijdperk binnen, want naast de uitgebreide koetswerk- en ombouwafdeling en verhuurdiensten voor bedrijfsvoertuigen, komen nu dus ook 100% elektrische bestelwagens in het aanbod van Christiaens. ​

Tweede nieuwe Maxus-vertegenwoordiger is de groep Dupont-MTI (voor Mons Truck Industries) die de hele provincie Henegouwen bestrijkt. Alweer een heel gevestigde waarde, want al sinds 1944 (!) verdeelt Dupont vrachtwagens en zware werkvoertuigen in de regio. In 2000 nam Dupont ook MTI mee op in de groep, waarmee ze zich ook op lichte(re) bedrijfsvoertuigen is gaan richten. En vanaf 2022 maakt dus ook Maxus deel uit van het aanbod van deze LCV-specialist in hart en nieren, die nu al zowat 100 mensen tewerkstelt, verspreid over drie verschillende sites in Doornik, Bergen en Fleurus.

 

En de jongste nieuwkomer in het Maxus-dealernet vinden we in regio Waasland, waar Garage De Witte zijn decennialange ervaring voortaan ook aan elektrische bedrijfsvoertuigen zal gaan wijden. De Witte werd opgericht in 1970, ook toen al als LCV-verdeler van een Aziatisch merk, en is de voorbije 50 jaar uitgegroeid tot een forse, familiale KMO met meer dan 20 medewerkers. Eind vorig jaar ging De Witte al in zee met Maxus-invoerder Astara Western Europe door ook Isuzu (als pick-up-specialist het andere bedrijfswagenmerk van de groep) toe te voegen aan het aanbod. Recent werd die samenwerking dus nog uitgebreid met de verdeling van de 100% elektrische bestelwagens van Maxus. Voor het bedrijf was dat een heel bewuste strategische keuze om ook op de stijgende vraag naar elektrische bedrijfsvoertuigen een antwoord te kunnen bieden. ​

“Met deze drie nieuwe verdelers in ons net tonen we exact waar we met Maxus heen willen”, besluit Guy Haesendonck tevreden. “Stuk voor stuk zijn het LCV-experts in hart en nieren, die met hun persoonlijke aanpak, grondige service-ingesteldheid en vooral hun bijzonder rijke ervaring als geen ander weten wat de gebruiker van een bedrijfsvoertuig verwacht. De perfecte fundamenten dus om die gebruikers en wagenparkbeheerders bij te staan in hun eerste stappen richting 100% elektrisch en uitstootvrij leveren en werken.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be