Maxus en Welzijnsvereniging Ruddersstove

Meals on green wheels...

Eind vorige maand leverde Maxus Motors Belux via zijn officiële verdeler Devisch de eerste vijf exemplaren van 14 bestelde eDeliver3 elektrische bestelwagens aan de OCMW-welzijnsvereniging Ruddersstove. De start van een opvallende samenwerking rond duurzame maaltijdzorg.

Duurzaam tot de derde macht: dat is de ambitie waar OCMW-welzijnsvereniging Ruddersstove volop werk van maakt. De vertrouwde maaltijdzorg van Ruddersstove wordt sociaal, economisch & ecologisch duurzamer dan ooit en daarvoor worden kosten noch moeite gespaard. Er is geïnvesteerd in maar liefst 14 nieuwe laadpalen én 14 Maxus eDeliver3’s voor de bedeling van koude en warme maaltijden. ​ 

Lieven Astaes, directeur Ruddersstove:

“We zijn als organisatie volop aan het investeren in verduurzaming op ecologisch, sociaal en economisch vlak. De coronacrisis bood ons de ruimte om daarover na te denken en een aanpak voor de toekomst uit te werken. We willen op zoveel mogelijk vlakken een écht duurzaam uithangbord worden. Europese richtlijnen verplichten ons ertoe, maar we wachten niet tot alle richtlijnen in wetten zijn gegoten. We gaan nu al aan de slag. Via 14 laadpalen en evenveel e-cars investeren we in duurzaam maaltijdvervoer. De energie voor de laadpalen halen we uit zonnepanelen die op onze site aanwezig zijn. Dankzij dit circulaire verhaal kunnen we onze CO2-uitstoot met 25 ton of bijna 30% verlagen.”

Sinds deze eerste levering rijden dus al vijf exemplaren van de Maxus eDeliver3 rond voor de bedeling van koude maaltijden. ​ De ombouw tot koelwagen gebeurde door de firma Matthijs. De eerste reacties van de collega-chauffeurs van Ruddersstove zijn opvallend ​ positief. ​ De eDeliver3 blijkt handig en wendbaar, rijdt vlot en qua autonomie doet de Maxus precies wat hij belooft. ​ 

Weldra volgen nog eens twee extra eDeliver3’s, ​ en voor de zomer wordt de vloot nog uitgebreid met de extra eDeliver3’s voor de bedeling van warme maaltijden.

Pablo Annys, Schepen van Sociale Zaken Stad Brugge, besluit :

“Met Ruddersstove bedienen we klanten in Brugge en in een aantal aanpalende gemeenten. Zij plukken mee de vruchten van deze groene transitie, die we met een knipoog ‘meals on green wheels’ noemen. Tegen 2030 willen we in de stad en de regio met zoveel mogelijk actoren maximaal lokaal en duurzaam werken. De eerste stappen zijn gezet en het spreekt voor zich dat we streven naar een volledig elektrisch wagenpark, waarvoor we de energie duurzaam opwekken. Ruddersstove staat voor ‘maaltijdzorg en meer’. Dat tikkeltje meer betekent dat we met respect voor mens en milieu werken, elke dag opnieuw.”

Maxus Motors Belux is alvast bijzonder trots mee te kunnen bijdragen aan dit initiatief.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be