Maxus op het Salon van Brussel 2020

Lancering van een gamma 100% elektrische bestelwagens

 

  • Alcomotive wordt invoerder van het Chinese merk Maxus
  • Enkel zuiver elektrisch aangedreven bestelwagens
  • Eén model is nu al beschikbaar
  • 15% goedkoper dan de concurrentie
  • Twee bijkomende modellen worden in de loop van 2020 gelanceerd

 In juni 2019 kondigde Alcomotive, een filiaal van de Belgische groep Alcopa, de start aan van de invoeractiviteiten van elektrische Maxus bedrijfsvoertuigen op de Belgische, Luxemburgse en Zwitserse markt. Maxus is een merk van de Chinese automobielgigant SAIC. Voor insiders is dit een bekende naam want ze commercialiseerden eerder al een busje van het Britse merk LDV. SAIC kocht het merk in 2010 en besloot om het meest populaire LDV-model om te dopen tot Maxus. Vandaag bouwt het merk een breed gamma voertuigen (SUV's, bestelwagens en pick-ups) met zowel thermische als elektrische motorisaties.

In een klimaat waarin de ontwikkeling van elektrische mobiliteit in Europa een hot topic is, heeft Alcomotive de kans gegrepen om ook in dit segment actief te zijn. Alcomotive richt zich vooral op de bedrijfsvoertuigenmarkt, waar het aanbod nog in de kinderschoenen staat. Met Maxus hebben wij de ambitie om bij te dragen aan de "vergroening" van bedrijfs- en gemeentelijke wagenparken aan een zeer scherp tarief, met inbegrip van 5 jaar garantie en 5 jaar pechverhelping.

 

 Maxus EV80

 Het eerste Maxus-model dat op onze markt wordt gecommercialiseerd is de EV80, deze bestelwagen werd ontworpen als concurrent voor de Renault Master ZE en VW e-Crafter. Vergeleken met zijn concurrenten, biedt de EV80 een groter rijbereik aan een prijs die tot 15% lager ligt.

De EV 80 biedt een maximaal laadvermogen van 950 kg en is verkrijgbaar met een lange wielbasis, een laag, middelhoog of hoog dak en als chassis-cabine. De elektromotor met permanente magneet levert 100 kW en 310 Nm en haalt zijn energie uit lithium-ion fosfaatbatterijen. Met een capaciteit van 56 kWh haalt de bestelwagen een maximaal rijbereik (afhankelijk van de uitvoering) van 192 km volgens de NEDC-normen. Aan een wisselstroom laadpunt van 6,6 kW kan je de Maxus op 8.30 uur opladen, via een snelle DC (gelijkstroom) snellader lukt dat in slechts 2 uur.

De Maxus EV80 kan meteen worden besteld, de levertijden zijn kort en de prijzen starten bij € 54.990, exclusief BTW.

Maxus EV30

 Vanaf maart 2020 wordt het Maxus-assortiment uitgebreid met de EV30. Deze compacte bestelwagen is vergelijkbaar met de Renault Kangoo ZE of de Nissan e-NV200 en krijgt een elektromotor van 85 kW en 225 Nm. Het model zal beschikbaar zijn in twee wielbasislengtes en met twee batterijversies van 35 of 52,5 kWh, die een rijbereik van respectievelijk 220 of 300 km halen volgens de NEDC-normen. Via een snellader zal de Maxus EV30 in amper 45 minuten 80% van zijn autonomie kunnen bijladen. De tarieven zijn nog niet bepaald.

Maxus EV90

Het derde Maxus-model is de EV90 en meteen de grootste van de klas. Hij wordt in juni 2020 verwacht en zal beschikbaar zijn in twee versies, L2H3 en L3H3, met een nuttig laadvolume van respectievelijk 9 of 11 m3. Om de 150 kW en 310 Nm elektromotor van stroom te voorzien, hebben klanten keuze uit twee types accu: 52 kWh (200 km NEDC autonomie) of 73 kWh (260 km NEDC autonomie). De tarieven zijn nog niet vastgesteld.

 Met dit nieuwe merk wil Alcomotive een voortrekkersrol spelen in het segment van elektrische bedrijfsvoertuigen. Met deze degelijke en betaalbare voertuigen willen we de drempel tot elektrische mobiliteit voor zoveel mogelijk gemeenten, nutsbedrijven, koerierdiensten en tal van andere professionals verlagen. Als we via deze weg kunnen bijdragen aan stillere steden met een schonere lucht, is dat mooi meegenomen!

 Contact : Bart.Hendrickx@alcomotive.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be