Vijf sterren in de Euro NCAP crashtest

Veilig op weg met de nieuwe MAXUS MIFA 9

  • Volwassen inzittenden en kinderen zijn optimaal beschermd in de zevenzitter
  • Bescherming van kwetsbare weggebruikers en vele veiligheidssystemen
  • Volledig elektrische MPV wordt in het eerste kwartaal van 2023 in België gelanceerd

De nieuwe MAXUS MIFA 9 blinkt al voor zijn marktintroductie uit door zijn uitstekende veiligheid: de volledig elektrische zevenpersoons MPV, die in het eerste kwartaal van 2023 naar België en Luxemburg komt, kreeg vijf van de vijf sterren in de crashtest van de onafhankelijke testorganisatie Euro NCAP.

Van de bescherming van inzittenden en de veiligheid van kwetsbare weggebruikers tot de assistentiesystemen: de 5,27 meter lange minivan met hoog dak, waarvan het acroniem staat voor "Maximum, Intelligent, Friendly and Artistic", scoort goed in alle testcategorieën. De bescherming van volwassen inzittenden wordt beoordeeld met een uitstekende 93%, terwijl de veiligheid van kinderen ook beloond wordt met een score van 89%. Alle inzittenden zijn optimaal beschermd bij zowel frontale als zijdelingse aanrijdingen en daarom worden hier maximale punten toegekend, evenals voor de veiligheidssystemen. Kinderzitjes kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd in de rijen twee en drie - waardoor de MIFA 9 perfect is voor grotere gezinnen of uitstapjes met kinderen en hun vrienden.

Als het gaat om de bescherming van zwakkere weggebruikers, behaalt de volledig elektrische minivan met 83% een topresultaat. Het uitgebreide arsenaal aan rijhulpsystemen detecteert gevaren en voorkomt ongelukken. Met de combinatie van Lane Warning Assist en Lane Keeping Assist behaalt de MIFA 9 maximale punten. Ook het automatische noodremsysteem, dat naast andere gemotoriseerde weggebruikers ook voetgangers en fietsers herkent, vermindert het risico op een ongeval.

Naast de uitgebreide veiligheidsuitrusting is er een waarschuwingssysteem met geïntegreerde noodremfunctie om botsingen met tegenliggers links of rechts van het voertuig bij het achteruitrijden te voorkomen. Een waarschuwingssysteem dat waarschuwt wanneer tekenen van onoplettendheid van de bestuurder worden gedetecteerd, adaptieve cruise control en verkeersbordherkenning maken het pakket compleet. Voor een optimale wegverlichting 's nachts schakelt MIFA 9 het grootlicht automatisch aan en uit wanneer voertuigen op de tegenoverliggende rijstrook naderen.

Met de zevenpersoons MAXUS MIFA 9 betreedt het bedrijfswagenmerk van de Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) het segment van de personenwagens: Het model combineert royale ruimte en een uitgebreide uitrusting met een elektrische aandrijving van 180 kW/245 die een koppel van 350 Nm vanaf stationair toerental levert. In combinatie met een 90 kWh hoogspanningsbatterij is een bereik tot 440 kilometer (WLTP gecombineerd) mogelijk, en zelfs 595 kilometer in stadsverkeer. Verdere details worden binnenkort bekendgemaakt.

Opmerking: Voorlopige gegevens onder voorbehoud van homologatie, afwijkingen mogelijk. Het voertuig is nog niet te bestellen in België en Luxemburg, de marktintroductie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023. De MAXUS MIFA 9 zal als Belgische première aan het grote ​ publiek getoond worden tijdens het Autosalon 2023.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Maxus Motors Belux

Over Maxus

Grootste autogroep van China

Sinds Maxus in 2019 de oversteek maakte naar Europa, is de van oorsprong Chinese bestelwagenbouwer uitgegroeid tot één van de grote uitdagers van de Europese automobielindustrie. Het merk behoort tot de groep SAIC Motor, dat met een marktaandeel van 24% de grootste autofabrikant in China is. Met meer dan 6 miljoen verkochte voertuigen in 2022 is SAIC Motor uitgegroeid tot de op zes na grootste autogroep ter wereld.

Ingevoerd door Astara WE

In België, Luxemburg en Duitsland wordt Maxus ingevoerd door astara Western Europe. Als specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen richt het merk zich nadrukkelijk op de toekomst, in een snel veranderende wereld waarin steeds strengere uitstootnormen gelden.

Neem contact op met

Pierstraat 229 2550 Kontich Belgie

www.maxusmotors.be